
خواص سقز
خواص سقز
سلامتی یک دغدغه اصلی برای همه در دنیای مدرن است. استفاده از محصولات طبیعی و ارگانیک در زندگی روزمره ما به یک راه حل مطلوب تبدیل شده است زیرا خوردن غذاهای طبیعی و سالم می تواند به بهبود سلامت و پیش گیری از بیماری ها کمک کند.
سقز یکی از مواد طبیعی است که اخیرا مورد توجه قرار گرفته است و با نام هایی همچون آدامس کوهی ، آدامس طبیعی ، آدامس کردی و آدامس گیاهی یا آدامس سقز شناخته میشود.
تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با ماهیت و مزایای این صمغ سقز طبیعی آشنا شویم.
سقز چیست؟
سقز یا ادامس طبیعی (Natural_gum) یک محصول کاملا طبیعی است و از صمغ درخت بنه استخراج میشود. این آدامس طبیعی عمدتا از روغن های گیاهی، قندها و عصاره های طبیعی تهیه می شود و بدون استفاده از هرگونه مواد نگه دارنده و رنگ های مصنوعی ساخته میشود. سقز دارای خواص ضد التهابی، ضد قارچی و ضد بیماری است که در ادامه به آن ها میپردازیم.
زمانی که پوسته درخت دچارآسیب و بریدگی میشود یک رزین چسبنده (صمغ) از آن خارج میشود و مانند یک بانداژ عمل میکند تا روی زخم را بپوشاند و از درخت مقابل عوامل بیماری زا ، حشرات ، قارچ ها و انگل ها محافظت کند. سقز در ابتدای ترشح به رنگ سبز و بسیار غلیظ است و به طور کلی دارای طبع گرم و خشک است.
آدامس سقز طبیعی و فواید آن
همان طور که پیش تر خواندیم آدامس سقز طبیعی یک نوع آدامس طبیعی است که حاوی عصاره سقز میباشد. جویدن آدامس سقز علاوه بر رفع خشکی دهان و کمک به هضم غذا خواص طبی بیشمار دیگری نیز دارد. به عنوان مثال خاصیت ضد استرس، بهبود تمرکز، تقویت عضلات فک و گردن، تسکین درد دندان، نفخ شکم و بهبود خواب. علاوه بر این، آدامس های طبیعی می توانند به بهبود طعم و بوی دهان و افزایش تولید مایع دهان کمک کنند.
ادامس طبیعی سقز همچنین برای موارد دیگری مانند
- درمان عفونت ها
- بهبود وضعیت گوارش
- حفظ بهداشت دهان و دندان
- کاهش احتمال بیماری قلبی
- از بین بردن باکنری های زخم معده
- مبارزه با سرطان
و همچنبن ده ها فایده دیگر مصرف میشود.
کاربرد های صنعتی سقز طبیعی
از جمله کاربرد های این محصول علاوه بر مصارف درمانی و بهداشتی که گفته شد، میتوان به موارد زیر نیز اشاره کرد تا بیشتر این محصول فوق العاده را بشناسیم.
صنایع غذایی
سقز طبیعی به عنوان قوام دهنده، تثبیت کننده و امولسیفایر در مواد غذایی استفاده می شود. در واقع گاها از این صمغ به عنوان ماده ژل زنی در تولید مربا، ژله، شکلات، تنقلات، آب میوه، لبنیات و سایر محصولات غذایی استفاده می شود.
صنعت داروسازی
سقز طبیعی به عنوان تثبیت کننده و چسب در ساخت اشکال دارویی دارویی مانند قرص و کپسول و سایر فرم های دارویی استفاده می شود. علاوه بر این، از خواص ضد التهابی و ضد عفونی سقز در تولید برخی داروها نیز استفاده می شود.
صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی
سقز طبیعی به عنوان پایدار کننده و ضدعفونی کننده در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. از این صمغ می توان برای تولید محصولاتی مانند عطر، لوسیون، کرم، شامپو و محصولات مراقبت از پوست استفاده کرد.
صنعت نساجی
سقز طبیعی به عنوان عامل جلوگیری کننده از خشک شدن برای افزایش انعطاف الیاف استفاده می شود. در صنعت نساجی از این صمغ به عنوان یک عامل اصلاح کننده الیاف برای رنگرزی، نرم کننده و ضد پرز استفاده می شود.
در این مقاله به بررسی ویژگی های سقز و خواص فوق العاده آن پرداختیم. همچنین، به بررسی این آدامس طبیعی و فواید چشمگیر آن پرداختیم. آدامس سقز طبیعی با طمع های متفاوت نیز به عنوان یک محصول جدید و مفید در بازار معرفی شده است. مصرف این ماده ارگانیک و طبیعی برای عموم مردم بلامانع است ولی نباید فراموش کرد که مصرف زیاد هرگونه مواد غذایی و یا مصرف آنها برای افراد با بیماری های خاص باید با صلاحدید پزشک یا متخصص مربوطه صورت گیرد.
برای خواندن سایر مقالات منتشر شده در سایت فروشگاه سبز روی این متن کلیک کنید!
- amir_lad
- خرداد 5, 1403
- 189 بازدید