دارچین سیلان و دارچین کاسیا

خواص دارچین

دارچین

دارچین به انگلیسی (cinnamon) یک ادویه بسیار معروف با قدمتی چند هزار ساله است که از ساقه درخت آن به دست می آید. این ادویه در آشپزی و طب سنتی از قدیم الایام مورد استفاده قرار می گرفته است. این چاشنی علاوه بر طعم و عطر خوبی که به غذاها میبخشد، خواص دارویی و بهداشتی متعددی نیز دارد. در این مقاله از ادویه جات سبز، به بررسی انواع دارچین، ارزش غذایی و طبع آن در طب سنتی، خواص آن در بارداری، در کاهش فشار خون،  لاغری و سرما خوردگی و… و همچنین راه های مصرف و عوارضی که ممکن است برایتان پیش بیاید پرداخته خواهد شد پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

 

*برای خرید دارچین پودر درجه یک اینجا کلیک کنید.

 

انواع دارچین

سیلان بهتر است یا کاسیا؟

انواع ساقه خشک این گیاه شگفت انگیز به دو نوع سیلان و کاسیا تقسیم می‌شود که در بینشان تفاوت هایی وجود دارد و هر کدام از این انواع آن ممکن است برای استفاده های خاص خود مورد استفاده قرار گیرند.

دارچین سیلان و دارچین کاسیا
دارچین سیلان و دارچین کاسیا
دارچین سیلان

ساقه های درخت سیلان دارای طعم و عطر ملایم تری بوده و بیشتر برای آشپزی مطلوب تر است و استفاده می شود زیرا دارای عطر و طعم گرم و دلنشین تری است، همچنین نسبت به ساقه خشک شده کاسیا رنگ روشن تر و پوسته نازک تری دارد که برای استفاده روز مره مناسب تر است. این در مناطق جنوبی هند و سریلانکا کشت میشود که به دارچین واقعی نیز شهرت دارد زیرا مصرف بالا و زیاد این مدل برخلاف سایر مدل های آن پیامد های منفی کمتری دارد.

دارچین کاسیا

دارچین کاسیا طعم و عطر تند و تیزتری نسبت به همنوع خود دارد و بیشتر برای استفاده در محصولات صنعتی مانند عطرسازی، دارو سازی و صنایع غذایی مناسب تر است. این مدل علاوه بر ظخامت بیشتر و تیره تر بودن، عطر و طعم متفاوت تری دارد. مصرف این مدل از این چاشنی که به دارچین چینی نیز معروف است میتواند باعث مصمومیت و آسیب به کبد و کلیه بشود.

*برای خرید دارچین_چوب و دارچین_سیگاری کلیک کنید.

 

تفاوت های دارچین سیلان و دارچین کاسیا

به طور کلی میتوان این دو محصول را از نظر کشور تولید کننده، عطر و طعم و همچنین از نظر خواص ضاهری مقایسه کرد:

کشور تولید کننده:

دارچین سیلان که به دارچین واقعی نیز شهرت دارد با نام های Cinnamomum verum یا true cinnamon شناخته میشود و بیشتر در سریلانکا تولید می‌شود.

اما دارچین کاسیا از سه گونه مختلف تهیه میشود:

دارچین کاسیا چینی یا chinese cinnamon.

دارچین کاسیا اندونزیایی یا indonesian cinnamon یا Korintje Cinnamon.

دارچین کاسیا ویتنامی یا Vietnamese Cassia یا Vietnamese Cinnamon.

خواص ضاهری:

همانگونه که گفته شد نمونه تولید شده در هند و سریلانکا لایه های داخلی درخت سیلان اند که بسیار نازک تر و باریک تر از لایه های درخت کاسیا هستند. رنگ سیلان روشن تر، متمایل به قهوه ای و طلایی است.

اما در نمونه های چینی، ویتنامی و اندونزیایی لایه‌های داخلی آن نسبت به لایه های سیلان نسبتاً ضخیم تر و پهن تر هستند. همچنین رنگ پوسته کاسیا تیره تر و معمولاً قهوه ای رنگ است.

عطر و طعم:

نمونه سیلان دارای طعم ملایم تر و کمی شیرین تر است و عطر آن نیز شیرین تر و ملایم تر از انواع دیگر آن است.

اما نوع کاسیا دارای طعم قوی تر و گاهی بسیار تندتر بوده و همچنین عطر آن بسیار قوی تر است و بسته به نوع آن متفاوت میباشد.

 

ارزش غذایی دارچین

این ماده مغذی حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است، مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم به علاوه این محصول شامل انواع ویتامین ها از جمله ویتامین  A، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین D می شود. که می تواند به سلامت قلب و عروق شما کمک کند و از بروز بیماری های التهابی و سرطانی جلوگیری کند. همچنین می تواند به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک کند و به تقویت استخوان ها و عضلات کمک کند.

 

دارچین
دارچین

 

طبع دارچین در طب سنتی

در طب سنتی این ماده به عنوان یک داروی گیاهی با مزاج گرم و خشک استفاده می شود. طبع آن باعث می‌شود که در درمان برخی از بیماری‌ها مفید باشد. این ادویه می تواند در بهبود علائم سرماخوردگی، کاهش التهابات، بهبود عملکرد گوارش و کاهش درد عضلانی و مفصلی موثر باشد که در ادامه به برخی از خواص آن میپردازیم.

 

خواص دارچین

همانطور که گفته شد این چوب های خشک فوق العاده علاوه بر مصارف آشپزی و دارویی کاربردهای متفاوت دیگری نیز دارد. از این ماده به دلیل داشتن رایحه تسکین دهنده و آرام بخش در رایحه درمانی یا آروماتراپی نیز استفاده می شود. همچنین اسانس آن به روغن های ماساژ برای تقویت آرامش و کاهش استرس اضافه می شود. از این ادویه یا ماده پر خاصیت در محصولات زیبایی طبیعی و مراقبت از پوست نیز استفاده می شود. خواص ضد میکروبی آن نیز باعث می شود در مبارزه با عوامل التهاب موثر باشد.

دیدیم که این کلا خواص بسیار زیادی دارد که به سبب آن می‌تواند به درمان یا بهبود وضغ سلامت عمومی افراد کمک کند مانند :

  • کاهش قند خون
  • بهبود عملکرد مغز و حافظه
  • ضد افسردگی و تقویت روحیه
  • افزایش میل جنسی
  • کاهش التهابات
  • جلوگیری از عفونت
  • پیشگیری از سرطان
  • کمک به سلامت دهان و دندان
  • بهبود عملکرد گوارش
  • لاغری و کاهش وزن
  • کاهش فشار خون

 

علاوه بر این، این ماده برای قرن ها به عنوان یک دافع حشرات طبیعی مورد استفاده قرار گرفته است. رایحه قوی آن به عنوان یک عامل بازدارنده برای آفاتی مانند مورچه ها، پشه ها و مگس ها عمل می کند. چوب یا اسانس گرفته شده از آن را می توان در مناطق مستعد ابتلا به حشرات قرار داد یا در اسپری های دافع حشرات در خانه ها استفاده کرد.

نتیجه گیری

بهتر است برای استفاده بالا از این محصول مانند هرگونه ماده خراکی دیگری در دوران بارداری و همچنین افراد با بیماری های خاص با احتیاط و زیر نظر پزشک انجام شود.

به طور خلاصه، این چاشنی یک ادویه همه کاره است که نه تنها طعم و عطر دلپذیری دارد، بلکه فواید سلامتی فراوانی نیز دارد. این ساقه های معطر چه در آشپزی، چه به عنوان یک درمان طبیعی یا در کاربردهای مختلف دیگر استفاده شود، همچنان یک ماده محبوب و ارزشمند است. ما در فروشگاه سبز وظیفه خودمان میدانیم تا بروزترین مطالب، همراه با بالاترین کیفیت محصولات را به دست شما عزیران و مشتریان گرامی برسانیم.

 

برای خواندن سایر مقالات منتشر شده در فروشگاه سبز از اینجا وارد صفحه بلاگ فروشگاه سبز شوید!

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...